0800.888.666           office@recolamp.ro
           

Echipamente de iluminat

Recolamp va invata sa pastrati resursele naturale, prin reducerea volumului de deseuri provenite din echipamentele de iluminat.

Anumite echipamente de lumina contin mercur, un element chimic toxic si daunator care poate crea probleme de mediu daca este depozitat in mod necorespunzator. De aceea, aceste echipamente nu trebuie aruncate la gunoi, ci colectate si reciclate in mod corespunzator.

 

Echipamentele de iluminat sunt diferite de celelalte tipuri de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) deoarece:

-  se regasesc in numar foare ridicat, iar cantitatea creste pe masura ce se interzice utilizarea becurilor cu incandescenta;
 
-  greutatea lor este nesemnificativa (media fiind de 150 gr per sursa);
 
-  sunt fragile (si nu pot fi colectate impreuna cu celelalte deseuri provenite din echipamente electrice si electronice);
 
-  sunt distribuite pe piata de catre producator direct in lantul de aprovizionare, fara a fi vandute direct catre utilizatorul final (canalele identifica cu dificultate natura deseului, si anume gospodarii particulare sau surse comerciale);
 
-  fac obiectul si legislatia privind substantele periculoase.

 

 

Materii prime recuperate dintr-un bec

In general, materialele recuperate din echipamentele de iluminat pot fi utilizate in diverse aplicatii. Imaginea de mai jos ofera o privire de ansamblu asupra tuturor fractiunilor de materiale care pot fi recuperate din deseurile provenite din echipamentele de iluminat si din potentialele canale de desfacere (clienti).

Echipamentele integrale de iluminat  care s-au consumat nu pot fi reutilizate, intrucat nu mai reprezinta dispozitive de emitere a luminii. Doar fractiunile recuperate pot servi la integrarea in noi tipuri de electrocasnice.

Pentru mai multe informatii despre instalatiile de tratare a echipamentelor de iluminat, accesati manualul Standard de calitate pentru tratarea surselor de lumina.

Copyright © 2017 Recolamp. Toate drepturile rezervate. - Mentenanță oferită de IP Expert Solution SRL