0800.888.666           office@recolamp.ro
           

Colectori si reciclatori

Prin intermediul partenerilor sai, Recolamp se asigura ca toate deseurile colectate provenite din echipamente de iluminat  sunt reciclate in conditii de siguranta pentru mediul inconjurator si pentru sanatatea populatiei. 

In paralel cu semnarea contractelor de participare la schema colectiva administrata de Recolamp, au fost initiate negocieri urmate de incheierea de contracte cu furnizorii de servicii care fac obiectul activitatii organizatiei. Printre acestia se numara atat companiile de salubritate autorizate, cat si reciclatorii care  trateaza si recicleaza deseurile. 

Colectorii si reciclatorii trebuie sa respecte obligatiile legale aflate in vigoare.

 

Colectori
 
In ceea ce priveste numarul companiilor autorizate pentru diferite etape ale gestionarii deseurilor, Recolamp detine contracte incheiate cu 70 de companii specializate in domeniu.

In vederea facilitarii gestionarii  locatiilor de colectare, precum si a comenzilor de ridicare a deseurilor provenite din echipamente de iluminat, Recolamp pune la dispozitia colectorilor o aplicatie on-line de Ridicare a deseurilor.

 

Reciclatori

Prin intermediul partenerilor sai, Recolamp se asigura ca toate deseurile colectate sunt reciclate in conditii de siguranta pentru mediul inconjurator şi pentru sanatatea populatiei.
Reciclarea deseurilor se realizeaza in mod diferentiat, in functie de categorie, dupa cum urmeaza:

1.  Deseurile din categoria 5.b si 5.c sunt transportate in Romania - GreenLamp unde se efectueaza tratarea acestora in mod diferentiat, astfel:

  • deseurile din categoria 5.b sunt prelucrate pe un utilaj MRT de tip “end-cut” care asigura indepartarea elementelor metalice ale tuburilor fluorescente, extragerea pulberii luminiscente (prin jet de aer in atmosfera controlata) si separarea sticlei care este macinata si reintrodusa in circuitul de productie al tuburilor fluorescente noi. Elementele metalice se macina, se sorteaza si se reintroduc in circuitul de productie prin topire, iar pulberea cu continut de mercur se depune in depozite pentru deseuri periculoase.
  • in cazul deseurilor din categoria 5.c, carcasa de plastic se separa de elementele de sticla si de elementele de electronica.


2.  Deseurile din categoria 5.a, 5.d si 5.e sunt prelucrate manual, prin separarea elementelor de sticla, de metal si de plastic. Elementele de metal sunt predate catre S.C. Remat Mures S.A. si catre Metal Ker din Ungaria in vederea valorificarii, iar sticla, catre S.C. Omega Prodcom S.R.L. Tarnaveni.

 

Copyright © 2017 Recolamp. Toate drepturile rezervate. - Mentenanță oferită de IP Expert Solution SRL