0800.888.666           office@recolamp.ro
           

Consumatori casnici

Generatorii de deseuri, fie persoane juridice sau fizice, au obligatia legala de a nu arunca deseurile provenite din echipamente de iluminat la cosul de gunoi. Astfel de deseuri, precum si celelalte tipuri de deseuri, trebuie colectate si reciclate in mod separat, intrucat intra in categoria deseurilor periculoase.

Spre deosebire de ambalaje (hartie, carton, sticla), echipamentele de iluminat sunt bunuri de folosinta indelungata (au o durata mai mare de viata), volumul lor fiind mult mai scazut intr-o gospodarie decat in cazul ambalajelor. 

Colectarea echipamentelor de iluminat uzate direct din gospodarii ("din usa in usa") nu este o modalitate eficienta, nici eficace din perspectiva mediului inconjurator (generand emisii semnificative de CO2 in cazul transportului) sau din perspectiva financiara (rezultand in costuri mai ridicate pentru autoritatile locale sau pentru companiile de colectare).

Cu toate acestea, Recolamp promoveaza un comportament responsabil fata de aceasta categorie de deseuri, si astfel a creat si a dezvoltat reteaua Colt verde, care reprezinta destinata colectarii selective de la persoanele fizice. Acest suport de colectare este amplasat in magazinele de retail, in centre comerciale si in institutii, iar vizitatorii si angajatii pot depune deseuri provenite din echipamente electrice si electronice, inclusiv echipamente de iluminat arse.

Spuneti-ne unde locuiti ca sa va spunem unde sa reciclati! Sau, mai simplu, aflati de pe harta interactiva unde este cel mai apropiat Colt verde.

Protecția datelor personale

Asociația RECOLAMP (număr de înregistrare 19576 la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal) prelucrează datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastră în cadrul diferitelor campanii de colectare a deșeurilor: nume, prenume, date de contact.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a vă adresa justiției. Totodată, aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați ștergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată la: Asociația Recolamp, str. Stolnicului 6-10, et. 3, ap. 10, sector 1, București sau la adresa de e-mail: office@recolamp.ro. De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiției.

Datele dumneavoastră nu vor fi transferate în alte țări/state din străinătate.

Datele nu vor fi dezvăluite altor persoane fizice sau juridice. Pe viitor, aceste date: nume, prenume, date de contact ne permit să vă ţinem la curent cu activitatea noastră.

Sursa: A.N.S.P.D.C.P.

Copyright © 2017 Recolamp. Toate drepturile rezervate. - Mentenanță oferită de IP Expert Solution SRL