0800.888.666           office@recolamp.ro
           
Conținutul de gaze rare și metale grele din deșeurile provenite din echipamentele de iluminat este dăunător pentru mediu, de aceea trebuie colectat și reciclat în condiții de siguranță pentru natură.

Materii prime recuperate dintr-un bec

Recolamp susține păstrarea resurselor naturale, prin reducerea volumului de deșeuri provenite din echipamentele de iluminat.Anumite echipamente de lumină conțin mercur, un element chimic toxic și dăunător care poate crea probleme de mediu dacă este depozitat în mod necorespunzător. De aceea, aceste echipamente nu trebuie aruncate la gunoi, ci colectate și reciclate în mod corespunzător.

Circuit de colectare si reciclare

Echipamente de iluminat, odata arse, sunt supuse unui circuit de colectare si reciclare.

Recolamp asigura urmatoarele etape ale circuitului:
1

Colectarea selectiva in puncte special amenajate.

2

Ridicarea deseurilor provenite din echipamentele de iluminat.

3

Transportarea deseurilor catre fabrica specializata in reciclarea echipamentelor de iluminat.

4

Tratarea si reciclarea echipamentelor de iluminat uzate in conditii de siguranta pentru mediu si pentru sanatatea populatiei.

 

 

 

 

 

Colectori si reciclatori

 

 

 

Recolamp deține contracte încheiate cu peste 70 de companii specializate pe diferite etape ale administrării deșeurilor. Pentru a facilita gestionarea zonelor de colectare, precum și a comenzilor de ridicare a deșeurilor provenite din echipamente de iluminat, Recolamp a dezvoltat o aplicație online de ridicare a deșeurilor.

Reciclarea deșeurilor se realizează în mod diferențiat, în funcție de categorie, după cum urmează:

 

1. Deșeurile din categoria 5.b și 5.c sunt transportate în România-GreenLamp unde se efectuează tratarea acestora în mod diferențiat, astfel:

 

deșeurile din categoria 5.b sunt prelucrate pe un utilaj MRT de tip “end-cut” care asigură îndepărtarea elementelor metalice ale tuburilor fluorescente, extragerea pulberii luminiscențe (prin jet de aer în atmosferă controlată) și separarea sticlei care este măcinată și reintrodusă în circuitul de producție al tuburilor fluorescente noi. Elementele metalice se macină, se sortează și se reintroduc în circuitul de producție prin topire, iar pulberea cu conținut de mercur se depune în depozite pentru deșeuri periculoase.

în cazul deșeurilor din categoria 5.c, carcasă de plastic se separă de elementele de sticlă și de elementele de electronică.

 

2. Deșeurile din categoria 5.a, 5.d și 5.e sunt prelucrate manual, prin separarea elementelor de sticlă, de metal și de plastic. Elementele de metal sunt predate către S.C. Remat Mureș S.A. și către Metal Ker din Ungaria în vederea valorificării, iar sticlă, către S.C. Omega Prodcom S.R.L. Tarnaveni.

 

 

 

Copyright © 2017 Recolamp. Toate drepturile rezervate. - Mentenanță oferită de IP Expert Solution SRL