0800.888.666           office@recolamp.ro
           

 

Peste 300 de premii oferite în 2017 pentru 17.000 de lămpi colectate și reciclate! 

Campania de reciclare “Ori de câte ori se arde un bec, reciclează-l și castigă garantat premii!” derulată de Recolamp în 2017, i-a premiat pe toți cei care au adus pană pe 31 decembrie deșeuri din echipamente electrice, precum becuri economice, LED-uri și tuburi fluorescente, cu șurubelnițe electrice Bosch și nivele profesionale magnetice DUPU.  

Asociația Recolamp le mulțumește tuturor celor care au sprijinit campania destinată protejării mediului. Vă încurajăm să colectați în continuare deșeuri pentru o nouă etapă a campaniei. 

Detaliile vor fi anunțate pe site-ul Asociației și de asemenea la locațiile participante în campanie. 

 

Asociația Recolamp a gestionat 3.650 de tone deșeuri de echipamente de iluminat în primii 10 ani de activitate

 

Din 2007 și până în prezent, au fost gestionate peste 3.650 de tone deșeuri. Dacă toate acestea ar fi depozitate împreună, s-ar putea construi echivalentul a 10 blocuri de câte 4 etaje. Toate aceste echipamente nefuncționale, cele mai multe dintre ele cu conținut periculos de mercur, au fost colectate din întreaga țară și, ulterior, reciclate pentru a se asigura protejarea sănătății cetățenilor și a mediului înconjurător. 

“Când Recolamp şi-a început activitatea, deșeurile de lămpi și tuburi fluorescente ajungeau invariabil la gropile de gunoi din România. Producătorii au obligația legală de a se asigura că acest lucru este evitat. Mai presus însă de Directive și legislații naționale, a fost angajamentul ferm al celor trei membri fondatori ai asociației în toate cele 18 organizații pe care le-au înființat la nivel european și care sunt reunite sub umbrela EucoLight. Alături de General Electric, Ledvance și Philips Lighting, reprezentăm alți 186 de producători români, în numele cărora ne-am angajat să îndeplinim anual ținta de colectare. Pentru 2016, ea s-a tradus în 673 tone, echivalentul a 42% din media vânzărilor din ultimii trei ani. Pentru 2017, avem de atins o valoare minimă de 45%, ceea ce înseamnă că anul acesta eforturile noastre trebuie să asigure corecta gestionare a peste 867 de tone echipamente de iluminat”, explică Directorul General Béla Kovács.

 Potrivit celor mai recente date oficiale disponibile pe site-ul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului pentru 2014, la categoria echipamente de iluminat, România a atins o rată totală de colectare de 19%. Cu o cotă de piață de 36% din total volum echipamente de iluminat vândute, Asociația Recolamp a asigurat peste 40% din deșeurile reciclate la nivel național.

“Am investit aproximativ 13.500.000 de Euro în acești primi zece ani. Sumele provin exclusiv din Timbrul Verde, element de cost asociat colectării și reciclării și pe care producătorii participanți Recolamp îl includ în prețul final de vânzare al produselor pe care le comercializează. Cu aceste fonduri am dezvoltat și administrăm o rețea națională de colectare, care asigură lunar, în 2017, preluarea a aproximativ 70 de tone deșeuri din întreaga țară, datorită celor 1.000 de comenzi prin care ni se solicită ridicarea lămpilor și echipamentelor de iluminat arse și depozitate selectiv de către cele 12.200 de insituții de stat și/sau private cu care avem protocoale de colaborare" a declarat Roxana Șunică, directorul de marketing al asociației. 

Orice generator de deșeuri din România poate solicita containere personalizate și poate beneficia de infrastructura de colectare pe care Recolamp a dezvoltat-o. Colaborarea este gratuită, organizația asigurând preluarea deșeurilor de la cantitatea minimă de 20 de kilograme sau 100 de bucăți de becuri și/sau tuburi fluorescente și pentru minim 50 de kilograme, în cazul corpurilor de iluminat.

“Le mulțumim celor care sunt alături de noi - producători, autorități de mediu, parteneri de colectare și, mai ales, cetățenilor și angajaților companiilor cu care noi colaborăm și care au făcut efortul de a pune becul ars în cutia Recolamp contribuind astfel la misiunea noastră de a asigura reciclarea deșeurilor. Da, sunt încă multe aspecte operaționale și legislative de îmbunătățit. România este destul de departe de ținta minimă de 45%, există riscul declanșării unei proceduri de infringement care s-ar traduce prin penalități mari ce vor trebui plătite tot de cetățeni. Dar, dincolo de aceste informații mai puțin optimiste, la aniversarea Recolamp aș vrea să subliniez evoluția și faptul că dacă în 2007 am pornit de la zero becuri sau tuburi colectate, zece ani mai târziu numărăm peste 15,5 milioane de bucăți de echipamente de iluminat reciclate”, a mai precizat Béla Kovács.

 

Asociația Recolamp sărbătorește 10 ani printr-o expoziție de fotografie documentară despre iluminatul din România

 

„Când se lasă seara peste România” este numele proiectului inițiat de Asociația Recolamp și realizat în parteneriat cu  Centrul de Fotografie Documentară.

Asociația Recolamp, organizație non-profit fondată de General Electric Hungary Kft., Ledvance GMBH şi Philips Lighting România, marchează 10 ani de activitate și de reciclare a deșeurilor de echipamente de iluminat, printr-o expoziție de fotografie ce suprinde viața românilor în relație cu iluminatul, într-o țară plină de contraste, dar care are obligații europene ferme privind colectarea și reciclarea deșeurilor din becuri, neoane și corpuri de iluminat.

 

Realizatorii proiectului sunt fotograful Petruț Călinescu și jurnalista Ioana Călinescu, co-fondatori ai Centrului de Fotografie Documentară, care au călătorit de la începutul lui 2017 prin țară pentru a surprinde diversitatea și contrastele care se observă cel mai bine la lumina becului. Cei doi au fost prin sate fără electricitate, în săli de bal scăldate de lumină, pe drumuri înfundate slab luminate sau la evenimente impresionante cu lasere și jocuri de lumini, la munte și la mare, la petreceri în spații neconvenționale și la priveghiuri ținute la lumina telefoanelor mobile.

 

“Când am primit provocarea de a face un album despre iluminat în România, experiența noastră jurnalistică ne-a spus că nu vom găsi firul poveștii pe spirala becurilor economice și nici în țintele de colectare selectivă impuse de Uniunea Europeană. Normele de reciclare sunt niște valori abstracte, calculate în condiții ideale în birourile de la Bruxelles. Ce se întâmplă, însă, când încerci să le impui într-o țară ca România? Intervine forța de frecare a vieții reale. Iar noi asta am încercat să arătăm în acest album - viața României la lumina becului. Când se lasă seara, România se transformă într-o scenă uriașă cu milioane de reflectoare, care ne arată cât de diversă, inegală și plină de contraste este viața în țara noastră”, explică fotograful Petruț Călinescu.

“Ne-am propus să marcăm primul deceniu de existență și activitate printr-un proiect neobișnuit, care să ne ajute să spunem povestea becului ars. Pornind dinspre lumină. Cel mai adesea, discuțiile tehnice despre reciclarea deșeurilor par de neînțeles pentru oameni, care au cu totul alte urgențe pe agendă. Iar noi știm foarte bine acest lucru. De 10 ani colaborăm cu autoritățile de mediu, instituții publice și private, cetățeni, iar cele peste 3.650 de tone deșeuri pe care le-am gestionat, au fost colectate cu mult efort din România" a declarat Roxana Șunică, directorul de marketing al Recolamp.

 

 

 

 

slide_recicleaza.jpg

 

Colectează becuri economice, LED-uri și tuburi fluorescente și Recolamp îți oferă garantat premii!

 

Campania de reciclare “Ori de câte ori se arde un bec, reciclează-l și castigă garantat premii!” derulată de Recolamp îi premiază pe toți cei care aduc pană pe 31 decembrie deșeuri din echipamente electrice, precum becuri economice, LED-uri și tuburi fluorescente, cu șurubelnițe electrice Bosch și nivele profesionale magnetice DUPU.  

“Becurile și neoanele sunt deșeuri periculoase, iar pentru că vrem să ne asigurăm că mercurul este împiedicat să ajungă la gropile de gunoi și în mediu, desfășurăm astfel de campanii prin care vrem să-i încurajăm pe oameni, cu focus pe profesioniști - electricienii, căci lor le trec prin mână cele mai multe astfel de deșeuri - să colecteze selectiv și să le predea la punctele de colectare. Le mulțumim tuturor pentru ajutorul pe care îl dau mediului!" afirmă Directorul de Marketing al Asociației Recolamp, Roxana Sunică.

Recolamp îi recompensează pe cei care sprijină campania destinată protejării mediului cu premii garantate. Poți câștiga și tu un premiu! Pentru 200 de bucăti lămpi colectate, primești garantat o nivelă profesională magnetică, iar pentru 500 de bucăti lămpi, premiul constă într-o surubelnită electrică de cea mai bună calitate.

Noua ediție a campaniei, incepută în luna octombrie 2016, a demonstrat că oamenii își doresc să se implice în campanii de reciclare, numărul de deșeuri de echipamente de iluminat colectat pană la 31 decembrie ajungând la 658 de tone. 

 Toți cei care au acces la deșeuri din echipamente electrice sunt încurajați să le colecteze și să le aducă la magazinele participante, campania fiind activă pană pe 31 decembrie 2017. 

 

 

 

 

 

Copyright © 2017 Recolamp. Toate drepturile rezervate. - Mentenanță oferită de IP Expert Solution SRL