19.390 de becuri arse au fost trasformate în alimente pentru 60 de familii din proiectul „Banca de Alimente”

 

În perioada iunie-august au fost aduse 19.390 de becuri arse la punctele de colectare ColțVerde! Deșeurile au fost transformate în donații pentru proiectul Banca de Alimente al Crucii Roșii Române, în urma campaniei demarate de Recolamp  Transformă becurile arse în alimente. Concret, pentru fiecare 300 de deșeuri colectate (becuri economice, becuri cu LED, tuburi fluorescente) am donat 90 de lei, donații care s-au transformat în 60 de pachete cu hrană pentru a asigura din necesarul de alimente de bază pentru o familie, timp de o lună,pentru 60 de familii nevoiașe din Caraș-Severin și din Sectorul 3 al capitalei.

Vorbim aici de persoane fără susținători, aflate în situație de sărăcie extremă sau cu o stare de sănătate gravă (bătrâni, persoane cu dizabilități), familii nevoiașe cu mulți copii sau persoane defavorizate, victime ale violenței domestice. Către ei au ajuns pachete de câte 12 kg cu alimente greu perisabile (ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste, conserve, biscuiți și cozonac (sector 3 București) sau portocale (Caraș Severin), pregătite cu mare grijă de voluntarii de la Crucea Roșie Române.

 

Atât de simplu e să facem bine…bine pentru cei în nevoie, dar și bine pentru mediul înconjurător, pentru că scopul inițiativei este și de a responsabiliza populația să recicleze deșeurile periculoase.

Campania Transformă deșeurile în energie continuă prin susținerea altor cauze sociale. În perioada 14 octombrie 2020 – 14 ianuarie 2021 am susținut proiectul Narada EDUBox și urmează ca deșeurile colectate în această perioadă să fie transformate în șanse la educație.