Proiect urban: Plantarea brazilor în București - Recolamp

Recolamp are ca misiune de mai bine de 11 ani protejarea naturii prin colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor din echipamente de iluminat. Pentru a ne susține misiunea, Crăciunul trecut ne-am propus să demarăm un alt proiect ambițios, plantarea brazilor în zone urbane. Am început cu Bucureștiul, unde am reușit sa plantăm 130 de brazi în sectorul 1, în zona Casa Presei Libere. Brazii au fost oferiți cadou colaboratorilor Recolamp care ne ajută an de an să ne îndeplinim țintele de reciclare deșeuri din echipamente de iluminat și de asemenea celor care duc mai departe cel mai important mesaj pe care asociația îl transmite cu fiecare campanie: becurile arse nu trebuie aruncate la coșurile de gunoi deoarece conțin mercur și praf fluoerescent, substanțe toxice care contaminează mediul. Așadar, începând cu luna martie, colaboratorii Recolamp au un brad de Crăciun (plantat) pentru mulți ani de acum înainte.

Scopul principal al proiectului este acela de a crește gradul de conștientizare al beneficiilor pe care le are colectarea selectivă a deșeurilor. Fiecare bec ars ajuns la gropile de gunoi poluează mediul pe o perioada foarte lungă de timp. Fiecare copac plantat este o sursă bogată de oxigen, cu alte cuvinte, nu am putea exista dacă nu ar exista copaci. Este o motivație destul de mare pentru noi să continuăm proiectul și să reușim să plantăm copaci în orașe mari unde există un grad ridicat de poluare.

Ne-am bucurat să găsim o deschidere mare pentru proiectul nostru din partea reprezentanților Sectorului 1, care ne-au susținut pe toată perioada implementării proiectului, punându-ne la dispoziție locul potrivit pentru plantarea brazilor. De asemenea am colaborat cu specialiști pentru plantarea acestora în cele mai bune condiții, astfel că brazii au fost plantați ținănd cont de temperatură și de alte criterii importante pentru a fi cât mai trainici.