De Crăciun fii mai responsabil
RecolampCampanii ⇢ De Crăciun fii mai responsabil
Imagine principala campanie Advent 2022

Ai început numărătoarea inversă până la Crăciun? Și noi!

Anul acesta ți-am pregătit un Advent calendar cu 24 de sfaturi zilnice pentru a sărbători sezonul festiv în stil sustenabil. Și asta nu e tot, îi vom premia pe cei care ne dovedesc iubirea pentru mediul înconjurător. Detalii despre desfășurare și premii poți găsi în regulamentul campaniei.

De Crăciun se spune să fim mai buni și chiar putem fi mai buni în toate aspectele. De la reciclarea simplă a becurilor din casă, la reciclarea brazilor și a luminițelor de brad, putem merge mai departe și transforma sezonul sărbătorilor în sezonul sustenabilității și responsabilității față de mediul înconjurător.

Terariu de dăruit

Dă frâu liber imaginației! Poți introduce terariul într-un bec folosit, pentru a aduce o bucată din natură în propria casă sau pentru cei dragi.

#CadouDeSuflet

Strălucește fără să irosești

Dă viață bradului tău de Crăciun cu ajutorul luminițelor speciale. Dar utilizează LED-uri eficiente energetic și nu le ține aprinse non-stop. Economisește energia atunci când nu ai nevoie și reciclează-le la final.

#LuminiteSustenabile

Bradul tău, decorațiunile tale

Oferă culoare bradului tău și fii mai responsabil. O decorațiune poate fi obținută ușor: introdu într-un bec fașii colorate sau înfășoară becul cu fâșii colorate pe placul tău.

#DecoratiuniAltfel

A doua șansă pentru becuri

Poți face un corp de iluminat din becuri ce pot fi reciclate ce vor aduce lumină casei tale împreună cu cele ce încă mai pot fi utilizate. Hai să mai dăm o șansă becurilor nefolosite de a aduce lumina în casă de sărbători.

#NimicNuSePierde

Sacoșă sustenabilă

În loc să achiziționezi pungile din plastic apelează la sacoșele sustenabile pe care le vei putea folosi de fiecare dată când vei merge la cumpărături. Așa vei avea și grijă de buzunarul tău.

#ShoppingSustenabil

Mini-vaze suspendate

Un aranjament spectaculos poate fi realizat din becuri mini-vaze agățate. Alege locul potrivit, precum și florile preferate. Casa va prinde viață cu ajutorul unor noi decorațiuni mai speciale.

#DecorămSiReciclăm

Cadouri cu bomboane colorate

Cu ajutorul unor becuri pline cu bomboane colorate poți oferi dulciurile diferit și vei surprinde pe toți. Pune bomboanele colorate în interiorul becului și apoi adăugă un mesaj special.

#DulceSiColorat

Recipiente pentru condimente

Dă gust mesei de Crăciun. Poți folosi becurile ca și recipiente pentru păstrarea condimentelor. Realizează un suport din lemn și folosește dopuri de plută pentru a le păstra închise.

#AromaCraciunului

Design interior sustenabil

Atunci când începi pregătirile și realizezi că poate nu ai suficiente scaune pentru toți invitații caută un designer care face mobilier unicat din materiale reciblabile.

#DesignerSustenabil

Coroană decorativă de Crăciun

Poți folosi becurile vintage vechi pentru a realiza o coroniță decorativă pentru ușă: lipește becuri de diferite culori cu ușurință pe o ghirlandă. Oferă un nou sens becurilor nefuncționale.

#VechiDarBun

Mini-vaze pentru masă

Fă-ți propria vază din becurile care nu mai funcționează: arunci filetul, adaugi flori sau pietricele colorate. Găsește un suport potrivit pentru ele. Pune mai multe becuri alăturate.

#DesignerSustenabil

Brazii de Crăciun

Cu toții ne dorim un brad frumos împodobit de Crăciun, dar hai să fim și responsabili. Cumpără bradul din locurile certificate și la final reciclează-l. Sau cumpără propriul tău brad pe care să-l crești și să-l folosești an de an.

#RespectamNatura

Suveniruri pentru cei dragi

Fă-le celor dragi un cadou care să fie pe bune de la tine. Pictează becul nefuncțional dacă ai talentul necesar și adăugă în interiorul lui diverse materiale: inimioare sau mesaje speciale ce pot fi folosite ca decor.

#CadouriHandmade

Accesorii din becuri reciclate

Poți realiza din materialele salvate din becurile arse diferite accesorii. Exact, ai citit bine, nu vei folosi sticla, ci filamentul. Cu puțină imaginație și dibăcie vei realiza accesorii minunate și unice.

#TrendulTau

Economii de Secret Santa

Toți iubim să dărium și să primim. Dar poți face o acțiune de tip Secret Santa în familie sau cu prietenii, așa că vei cumpăra un sigur cadou care să fie perfect și vei reduce din cheltuieli.

#DaruiesteSiEconomiseste

Un toast pentru planetă

Există multe motive pentru care sărbătorim, dar anul acesta hai să sărbătorim și planeta. La finalul petrecerii asigură-te că vei recicla recipientele din plastic, aluminiu și sticlă așa cum trebuie.

#InCinsteaPlanetei

Jucării din materiale reciclabile

Moș Crăciun este cel mai așteptat pentru că aduce multe jucării. Dar te-ai gândit că te poți distra cu cel mic făcând propriile jucării din materiale reciclabile? Îi dezvolți imaginația, atenția și învăță să recicleze de mic.

#NeJucamSiReciclam

Ținuta de sărbători

Cu toții ne gândim la ce să purtăm de sărbători și o ținută nouă ar fi perfectă. Însă ce-ai spune de o ținută sustenabilă? Există designeri ce realizează obiecte vestimentare din materiale reciclate.

#FashionSiSustenabil

Consumăm și reciclăm corect

De săbători tindem să consumăm mai mult decât de obicei, dar și cantitatea de deșeuri generată este mai mare. La finalul sărbătorilor realizează sortarea corectă a deșeurilor pentru ca aceastea să poată fi reciclate.

#ConsumSustenabil

Pahare de vin din sticlă reciclată

Știm că sunt nelipsite de la masa de Crăciun și niciodată suficiente. Dar te-ai gândit că poți cumpăra pahare realizate din sticlă reciclată? Și da, sunt la fel de frumoase.

#InCinsteaPlanetei

Luminezi și nu poluezi

Dacă pe lângă luminițele din brand simți nevoia de mai mult pentru a creea o atmosferă de poveste, alege lămpile cu acumulator. Pot fi expuse atât în interior, cât și în exterior. Nu uita să reciclezi acumulatorii.

#IluminareSustenabila

Dăruiește dacă nu îți place

Sigur primești de sărbători și articole vestimentare drept cadou și poate nu îți plac. Noi zicem că dar din dar se face și îți recomandăm să le oferi unei persoane care chiar are nevoie și cu siguranță le va utiliza.

#DarDinDarSeFace

Împachetarea cadourilor

Împachetează cadourile în săculeți de pânză sau bumbac reutilizabili, ziar vechi sau chiar cu o eșarfă. Toate vor putea fi refolosite apoi.

#EcoSiOriginal

Bateriile pentru jucării

Copiii iubesc jucăriile interactive, dar acestea au nevoie de baterii. Dacă nu-i convingem să folosească jucării sustenabile, nu uita că poți recicla bateriile și inclusiv jucăriile.

#SalveazaEnergie

Suntem siguri că împreună chiar #PutemFaceMaiMult și să fim mai responsabili. Nu doar de sărbători. Așa că nu uita la finalul sezonului festiv să reciclezi tot ce folosești sau cumperi. Știm că și tu iubești planeta la fel de mult ca noi. Suntem aici să te ajutăm să reciclezi, descoperă punctele noastre de colectare. Te așteptăm și pe Facebook să participi la concursul nostru, arată-ne cum și cât de responsabil ești!

Până atunci îți dorim un Crăciun luminos și plin de voie bună!