De câte ori ai folosit doi ani la rând aceeași instalație pentru pomul de Crăciun? Sau de câte ori nu ai constatat că după prima utilizare, o parte dintre beculețe s-au ars? Din diverse motive, în fiecare an ajungem să cumpărăm o nouă instalație pentru brad. Ce facem însă cu cele pe care nu le mai folosim… le aruncăm sau le reiclăm? M-am gândit să vă povestesc puțin despre asta, acum că tot e început de an și poate că sunteți aproape de momentul în care ați despodobit bradul și încă nu ați luat  o decizie în legătură cu instalația pe care tocmai ați folosit-o…

A o arunca la coșul de gunoi, pur și simplu, împreună cu alte deșeuri nu este tocmai cea mai bună opțiune. De ce? Pentru că deși becurile sunt mult mai mici decât un bec normal conțin aceleași elemente nocive: mercur și plastic… muuult plastic 🙂 Aruncându-le împreună cu deșeurile obișnuite instalațiile pentru pom le contaminează cu elementele nocive pe care le conțin conducând astfel la un grad de poluare mai ridicat al zonei unde sunt aruncate.

Opțiuni. Fă-ți cumpărăturile și rezolvă și problema instalației

Colțul verde. Pe site-ul Recolamp poți găsi o hartă interactivă de Colțuri Verzi, puse la dispoziție în toată țara. Tot ce trebuie să faci este să identifici care este Colțul Verde cel mai apropiat de locul în care te afli tu și să duci acolo instalația pentru brad pe care nu o mai folosești.

Alege una dintre variantele de mai sus și scapă de beculețele de Crăciun într-un mod responsabil. În plus, prin acțiunea ta ajuți ca mediul înconjurător în care trăim cu toții să fie unul mai bun și mai curat, atât pentru noi, cât și pentru generațiile care vor veni după noi.

Pentru orice întrebare sau nelămurire îmi poți scrie un comentariu chiar aici dedesubt sau ne poți trimite un e-mail la office@recolamp.ro, ori poți folosi telefonul verde 0800.888.666.

Sau, mai simplu

Adu instalația cu tine la serviciu. Pentru companii sau instituții publice, Recolamp pune la dispoziție containere speciale unde angajații sau partenerii pot aduce becurile arse sau instalațiile pentru pom pentru a fi reciclate. De aici înainte, preluăm noi responsabilitatea reciclării lor 🙂