Soluțiile EucoLight pentru un control mai strict al platformelor online în vederea respectării obligațiilor de mediu, legale si financiare

 

Tot mai mulți consumatori achiziționează produse electrice de pe platforme de vânzare online. Dintr-un studiu recent realizat de către membrii Eucolight s-a descoperit că foarte multe astfel de produse puse la vînzare nu respectă obligațiile de mediu, legale și financiare.

Studiul a examinat șapte tipuri diferite de produse vândute în mediul online în 10 țări din UE. Rezultatele au arătat că, în cele mai multe cazuri, peste 80% din produsele verificate nu sunt conforme cu reglementarile privind deșeurile din echipamente electrice și electronice (DEEE).

Acest nivel extrem de ridicat de încălcare a obligațiilor duce la o concurență neloială, deșeuri nedeclarate și probleme de mediu.

EucoLight organizează conferința  „Prevenirea incalcarii responsabilitatii extinse a producatorilor pe platformele de vanzare online„ care va avea loc pe 06 noiembrie 2019, la Bruxelles, începând cu ora 13:00.

De-a lungul ultimilor 3 ani, problema și impactul asupra Responsabilității Extinse a Producatorului a fost ridicată la nivel european și național. Această conferință va dezvălui rezultatele complete ale studiului realizat si de asemenea se vor aborda și proiectele în desfasurare ale statelor membre în ceea ce privește acest subiect.

După cum Marc Guiraud, secretar general al EucoLight, subliniază: „Aceasta problema ia amploare. La conferința organizata de EucoLight, vom afla ce soluții naționale sunt, intențiile UE și răspunsurile magazinelor online la această problemă. Suntem încântați de participarea unor reprezentanți relevanți și importanți care vor evidenția soluțiile și alte dezvoltări pe acest subiect.

În mod special, subiectul este de interes pentru:

  • Organizațiile care preiau Responsabilitatea Extinsă a Producătorului
  • Reprezentanți ai producătorilor, consumatorilor, distribuitorilor și ai magazinelor online
  • Instituții guvernamentale, instituții europene, internaționale și naționale
  • Experți în audit

Agenda completă a conferinței și formularul de înscriere se pot găsi aici.

Locurile sunt limitate, de aceea înscrierea din timp este recomandată.