Asociația Recolamp - Recolamp

Cine suntem

ASOCIAȚIA RECOLAMP

Din 2007,  Recolamp s-a poziționat ca una dintre principalele asociații non-profit din România care sprijină colectarea și reciclarea deșeurilor provenite din echipamente de iluminat uzate, la standarde europene, în condiții de maximă siguranță. Păstrăm o colaborare strânsă cu toți partenerii noștri, atât cu autoritățile, cât și cu producătorii, importatorii și companiile de reciclare, pentru a fi în permanență conectați la nevoile populației și la cerințele impuse de un proces optim de colectare și reciclare.

VIZIUNE

În vederea reducerii poluării, asociația Recolamp se angajează să își desfășoare activitatea într-o manieră eficientă și responsabilă față de mediu. Mai mult, toate eforturile asociației au în vedere colectarea și reciclarea in conformitate cu prevederile legislației europene, prin conștientizarea populației cu privire la adoptarea unui comportament prietenos cu mediul înconjurător.

MISIUNE

Recolamp se angajează să preia de la producătorii de echipamente de iluminat din România responsabilitatea privind gestionarea deșeurilor generate de produsele pe care le furnizeaza pe piață, și totodată să creeze premisele pentru reciclarea acestora în condiții de siguranță pentru mediu și pentru sănătatea populației.

Membru Eucolight

Recolamp face parte din Eucolight, încă de la înființarea sa în anul 2015. Asociația reprezintă vocea organizațiilor din Europa care se ocupă cu gestionarea deșeurilor din echipamente de iluminat, în numele producătorilor pe care îi reprezintă, fiind, de asemenea, preocupată de implementarea principiilor economiei circulare.
Cele peste 25 de asociații care fac parte din Eucolight au reușit împreună să colecteze peste 2 miliarde de deșeuri din echipamente de iluminat și să dezvolte o rețea de peste 68.000 de puncte de colectare pentru consumatorii casnici și 30.000 de puncte de colectare pentru organizații publice și private.

Organizații partenere

Echipa

Member Thumb
Bela Kovacs

Director General

Member Thumb
Daniela Brumă

Director General Adjunct

Member Thumb
Anca Lupusavei

Director Marketing

Member Thumb
Sorin Boroș

Director Logistică

Member Thumb
Simona Vaida

Manager Relații cu Autoritățile

Deșeuri colectate (tone)

Ani de existență

Generatori de deșeuri

Campanii recente

Suntem mereu cu un pas înaintea becurilor arse! Ne extindem rețeaua de puncte de colectare și avem mereu campanii active! Oferim și premii celor care colectează selectiv deșeurile din echipamente de iluminat.

Să construim viitorul!