Reciclarea deșeurilor de echipamente de iluminat este la doi pași de tine!

Începând cu luna noiembrie, infrastructura de colectare dezvoltată de Asociația RECOLAMP, a fost mărită cu 75 de puncte noi de colectare pentru consumatorii casnici. Cei care își doresc să contribuie la un mediu mai curat și mai sănătos pot găsi, de acum, locații Colț Verde de colectare selectivă a deșeurilor de echipamente de iluminat, într-o selecție de magazine La Doi Pași, precum și în rețeaua Sigurec.

În 2018 rețeaua de colectare a fost extinsă cu încă 935 de noi locații, la nivel național. În felul acesta, RECOLAMP este tot mai aproape de generatorii de deșeuri de echipamente de iluminat. Harta interactivă a locațiilor de colectare este actualizată permanent și poate fi accesată pe site-ul asociației.  

În plus, printr-un parteneriat strategic cu Serviciul de Salubritate București, continuăm să derulăm campanii de informare a importanței reciclării deșeurilor de echipamente de iluminat pentru mediu. Becurile și neoanele sunt deșeuri periculoase, care conțin mercur, și numai printr-un comportament responsabil, ne putem asigura că acestea nu ajung la gropile de gunoi, de unde contaminează mediul și pun în pericol viața oamenilor.

RECOLAMP susține și promovează colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor provenite din surse de iluminat și alături de parteneri derulează constant campanii de educare și informare în această direcție.