Consumatori casnici - Recolamp

Dacă s-a ars, reciclează-l!

Știm că în România marea problemă este lipsa unor puncte de colectare selectivă în vecinătatea casei  pentru consumatorii casnici. Din 2007 încercăm să aducem tot mai aproape de tine un punct de colectare pentru deșeurile de echipamente de iluminat pentru ca ție să îți fie mai ușor să reciclezi.

O altă problemă este colectarea selectivă neadecvată a deșeurilor. Am reușit să avem o acoperire națională și o rețea extinsă de colectori autorizați Recolamp pentru a ne asigura că dacă tu aduci becurile arse, acestea sunt transportate în condiții optime pentru a fi reciclate.

Tipuri de deșeuri colectate

DE CE LE RECICLĂM?

Becul tau ARS de acasă conține MERCUR. În funcție de tipul de lampă pe care îl ai acasă, aceasta poate conține 3-5 miligrame de mercur.
Cum ne afectează asta viața?
Intoxicatia cu metale grele poate duce, in timp, la afectiuni grave. Ele se pot depune în țesutul gras sau mai grav, în oase. Imaginează-ți câte becuri arse ajung la gropile de gunoi și astfel contaminează solul și apele. Asta se traduce prin aerul pe care îl respirăm, apa pe care o bem, mâncarea pe care o mâncăm. Și totuși este atât de simplu să nu mai aruncăm becurile arse la gunoi.

Cel mai apropiat punct de colectare

Consultă harta noastră și găsește cel mai apropiat punct de colectare, unde Recolamp asigură păstrarea în recipiente potrivite pentru becurile arse, până sunt preluate și transportate la centrul de reciclare.