Producători echipamente de iluminat - Recolamp

Producători de echipamente de iluminat

Recolamp preia responsabilitatea legală a producătorilor de echipamente de iluminat!

Recolamp preia responsabilitatea producătorilor de echipamente de iluminat de colectare, reciclare și valorificare a deșeurilor provenite din echipamente de iluminat. În conformitate cu legislația în vigoare (Directiva europeană 2002/96, HG 1037/2010), noțiunea de producător se referă la compania care introduce pe piață un echipament electric sau electronic. A introduce pe piață înseamnă a oferi pentru prima dată – prin vânzare, trasfer, donație, etc. – un echipament electric sau electronic care se va transforma în cele din urmă în deșeu electric. Acesta va urma obligatoriu procesul de colectare, transport și reciclare.

Avantajele unui membru Recolamp

1

Acordarea consultantei gratuite privind procedurile de obtinere a certificatului de producator de la ANPM si totodata privind inregistrarea ca participant in cadrul asociatiei Recolamp.

2

Preluarea responsabilitatii producatorului de echipamente electice si electronice (surse de lumina si aparate de iluminat) privind privind colectarea si reciclarea surselor de lumina si a aparatelor de iluminat furnizate pe piata.

3

Sistem eficient de management integrat al activității asociației (ISO 9001 si ISO 14001).

4

Accesul la cea mai extinsa retea nationala de colectare a DEE-urilor descrise mai sus din Romania (peste 6.000 de puncte de colectare aflate la companii private, institutii de stat, administratii publice sau institutii cu acces liber pentru cetateni) care previzioneaza sa atinga tintele de colectare impuse de autoritati.

5

Accesul la un sistem informatic de raportare a cantitatilor furnizate pe piata si de generare a facturilor, sistem stabil si usor de folosit, care garanteaza confidentialitatea datelor introduse.

6

Sprijinirea iluminatului energo-eficient si a activitatilor participantilor legate de acesta, in concordanta cu domeniul de activitate al asociatiei.

Fii parte din comunitatea Recolamp

Găsește toate informațiile și documentele necesare pentru a deveni partener Recolamp. Noi vom îndeplini, în numele tău, responsabilitatea legală de colectare, reciclare și valorificare a deșeurilor din echipamente de iluminat. Serviciile noastre sunt gratuite. Contactează echipa Recolamp pentru mai multe informații.