O tonă de deșeuri periculoase au ajuns unde trebuie: la fabrica de reciclare!

În campania Ecoatitudine s-au strâns, în ultima lună, 740 de kg de lămpi de iluminat stradal și 242 de surse de iluminat.

Schimbarea mentalității în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor periculoase face parte din prioritățile campaniilor desfășurate de Recolamp. Pentru atingerea acestui obiectiv, colaborarea cu organizațiile care luptă în aceeași direcție este extrem de importantă. Astfel, în cadrul campaniei Ecoatitudine, inițiată de Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intracomunitară în parteneriat cu Recolamp și alte organizații de profil, au fost colectate selectiv și reciclate peste 740 de kg de lămpi de iluminat stradal și 242 de surse de iluminat.

Obiectivul principal al acestei campanii este implicarea instituțiilor publice responsabile și a comunităților locale (ADI- uri, Primării, Școli, Operatori Economici, Cetățeni, Elevi, Profesori) în activități menite să protejeze mediul înconjurător, pornind de la informarea cetățenilor până la acțiuni concrete de selectare a deșeurilor, de transport și reciclare, asigurând trasabilitatea acestora.

Pentru Recolamp fiecare bec ars contează și cântărește mult, fiecare bec ars colectat selectiv înseamnă mai puține substanțe periculoase în mediu și ne aduce mai aproape de îndeplinirea țintelor de colectare impuse de Uniunea Europeană.

O Ecoatitudine este singura atitudine care ne poate ajuta sa trăim într-un mediu mai puțin poluat!

Pentru mai multe informații: www.ecoatitudine.eu