Recolamp, împreună cu SSB, în misiunea colectării selective a becurilor arse!

Misiunea reciclării deșeurilor din echipamente de iluminat este pe cât de importantă, pe atât de dificil de realizat în România, iar Recolamp are nevoie de parteneri puternici pentru a o îndeplini. Servicii Salubritate București susține Recolamp în îndeplinirea țintei de colectare, dar și de informare despre beneficiile colectării selective a deșeurilor din echipamente de iluminat.

În această toamnă, demarează împreună o campanie de informare despre riscurile pe care le implică aruncarea surselor de lumină (becuri economice, becuri cu LED și neaone) și a corpurilor de iluminat împreună cu restul deșeurilor. Acestea odată ajunse la groapa de gunoi, contaminează restul deșeurilor și solul. Este important sa nu uităm ca becurile arse conțin mercur și praf fluorescent, substanțe periculoase pentru mediu.

De aceea Recolamp, își extinde rețeaua de puncte de colectare la nivel național pentru ca reciclarea să devină un proces facil, la un pas distanță. Serviciile de colectare sunt gratuite și sunt destinate tuturor instituțiilor și companiilor care generează deșeuri din ehipamente de iluminat, fiind de asemenea și o obligație legală pe care noi o îndeplinim la cele mai ridicate standarde.