Puncte de colectare selectivă mai aproape decât crezi: LaDoiPași!

 

Recolamp împreună cu lanțul de magazine LaDoiPași au extins campania de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor din echipamente de iluminat în peste 300 de magazine LaDoiPași, până la 31 decembrie 2020.

Conform unor studii de piață realizate de Recolamp în 2018-2019, un procent ridicat de consumatori preferă să aducă deșeurile în spații special amenajate din supermarket-uri sau în magazine de tipul do it yourself, asadar principalul factor pentru consumatorii casnici este proximitatea. Acest lucru a determinat Recolamp sa aibă ca obiectiv extinderea rețelei de colectare ColțVerde în locuri frecventate des de către oameni.

Astfel, colaborarea cu magazinele LaDoiPași a început încă de la finalul anului 2018, aducând o contribuție importantă atât în colectarea deșeurilor, cât și pentru a informa oamenii despre conținutul de substanțe toxice (gaze cu efect de seră, metale grele) pe care îl au deșurile din echipamente de iluminat.

Extinderea campaniei în 300 de magazine LaDoiPași, rețea de magazine cu acoperire foarte bună la nivel național a zonei rurale, va facilita accesul la deșeurile din orașele mici și satele din România și va aduce un plus de informare celor care nu au acces la canalele de comunicare la fel de ușor ca cei din mediile urbane.

Recolamp are peste 2500 de puncte de colectare ColțVerde, la nivel național, destinate consumatorilor casnici care se pot găsi cu ușurință în aplicația ColtVerde sau pe harta interactivă www.recolamp.ro/locatiicoltverde