Răzvan Copoiu ocupă, din august 2020, funcția de Director General al Signify România și al altor 10 țări din regiunea de sud‐est a Europei (Slovenia, Croația, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova, Albania, Muntenegru, Bosnia‐Herțegovina, Macedonia de Nord și Kosovo). Iar incepand cu finalul anului 2020 s-a alaturat Consiliului Director Recolamp, Signify Romania fiind unul din principalii membri fondatori ai asociatiei noastre inca din anul 2007.

Răzvan deține o vastă expertiză în managementul vânzărilor B2B de echipamente electrice și din domeniul energiilor regenerabile, al automatizărilor industriale dar și al soluțiilor software, IoT și Cloud, ca urmare a celor peste 20 de ani de experiență și expunere internațională, în domeniile energetic și industrial, atât în sectorul privat, cât și în cel public, în România și în alte țări europene.

Înainte de a se alătura echipei Signify, Răzvan Copoiu a ocupat în ultimii 10 ani funcții de conducere în companii precum ABB, Alstom, Siemens și, cel mai recent, Vicepreședinte la Schneider Electric, unde a coordonat activitatea de furnizare de soluții și servicii pentru sectorul industrial în 14 țări din Europa de Sud Est. Răzvan Copoiu a absolvit Universitatea Politehnică din București, a finalizat proiectul de diploma la SUPELEC ‐ École Supérieure d’Électricité din Paris, a urmat două programe de masterat, dar și un Executive‐MBA la ASEBUSS Romanian‐American Business School. Este, de asemenea, certificat în Life Coaching și Business Coaching. Hobby‐uri lui sunt sporturile: schi, drumeții montane, alpinismul si scufundarile, îi place să conducă mașinile și, nu în ultimul rând, încearcă să evadeze vizitând cât mai multe orașe și țări exotice. Vorbește 3 limbi străine (franceză, engleză și germană), iar motto‐ul după care se ghidează este: “Nimic nu este imposibil!”.

Despre Signify

Signify (Euronext: LIGHT) este lider global în domeniul iluminatului pentru piaţa profesională şi de consum şi al iluminatului care utilizează Internetul Lucrurilor. Produsele noastre marca Philips, sistemele de iluminat conectat Interact şi serviciile de date aduc valoare businessului și transformă viețile oamenilor în case, clădiri de birouri și spații publice. Cu vânzări de peste 6.2 miliarde de EUR în 2019, avem o echipă de aproximativ 36,000 de angajați în peste 70 de țări şi exploatăm potenţialul extraordinar al luminii pentru a îmbunătăţi vieţile oamenilor. Compania noastră a fost desemnată Liderul Industriei în Indicele de Sustenabilitate Dow Jones pentru al treilea an consecutiv. Știri despre Signify se află în Newsroom, pe Twitter şi pe LinkedIn. Informațiile pentru investitori pot fi găsite pe pagina Investor Relations.