Sărbătorim împreună Ziua Internațională a Pământului!

 

În fiecare an, începând cu 1970, pe 22 aprilie sărbătorim împreună Ziua Internațională a Pământului, una dintre cele mai respectate zile civice din lume.

A pornit ca o mișcare pentru a proteja mediul înconjurător față de schimbările climatice și alte provocări cu care viața pe planetă se confruntă în aceste timpuri. Poluarea, defrișările și încălzirea globală sunt doar câteva dintre problemele care reprezintă o amenințare pentru natură.

Anul acesta, tema este: Restaurați-ne Pământul.

Importanța pe care o are un mediu sănătos și curat asupra calității vieții noastre și a generațiilor viitoare nu este o temă de dezbătut doar o dată pe an. Noi, la Recolamp, sărbătorim Ziua Internațională a Pământului în fiecare zi prin colectarea selectivă a DEEE-urilor, prin reciclare și prin toate inițiativele pe care le demarăm constant pentru a ne bucura de o viață cât mai sănătoasă și de a menține #Planeta21 cât mai curată.

La final de zi, îi suntem recunoscători Pământului pentru tot ceea ce ne oferă și vrem să îi mulțumim. Și putem face asta prin acțiuni simple, mici, în fiecare zi. Să aruncăm gunoiul în coșul potrivit, să nu consumăm apă și energie electrică maim ult decât este nevoie, să plantăm copaci și flori, să reciclăm tot ce putem recicla, să folosim (atunci când putem) alte modalități de transport decât automobilul personal și să avem grijă de #Planeta21 cu fiecare ocazie pe care o avem.

Să păstrăm Pământul cât mai curat și mai sănătos pentru a ne putea bucura de el cât mai mult.

Happy Earth’s Day!