Trupa Beculescu învață copiii să colecteze selectiv!

Recolamp s-a alăturat proiectului pilot Revista „Prichindel și Mascota Fermecată”, inițiat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu și de alte organizații de profil, care are ca obiectiv să îi învețe pe cei mici, într-un mod distractiv, cum să colecteze selectiv.  Prichindel și Mascota Fermecată este o revistă de colorat în care se regăsesc ilustrații și texte amuzante despre colectarea selectivă a deșeurilor din hârtie, metal, sticlă și echipamente de iluminat. Astfel a luat viață și Trupa Beculescu care arată cum deșeurile din echipamente de iluminat (becurile economice, becuri cu LED, neoane, lămpi) reprezintă deșeuri periculoase pentru mediu și ele trebuie duse la punctele de colectare special amenajate.

Este mereu o bucurie să mergem printre cei mici și să le arătam cum deșeurile aruncate la întâmplare afectează natura și comunitatea în care trăim. Educarea copiilor și învățarea lor că protejarea mediului este importantă atât pentru ei cât și pentru generațiile ce vor veni este unul dintre obiectivele  Recolamp încă de la înființare. Organizăm anual campanii de educare și găsim în copii un public extrem de receptiv. Asta ne face încrezători în viitor! Anca Lupusavei, Director Marketing 

Revista pilot a fost distribuită către copiii din grădinitele care și-au desfășurat activitatea în județul Sibiu până pe data de 8 iunie 2020, urmând ca din toamnă să înceapă etapa 2 a proiectului.